Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Barcelona

Mercer Hotel

250+ ReviewsToon prijzen

De Barri Gòtic – oftewel de gotische wijk van Barcelonabarst van de bezienswaardigheden. Overnacht je in het luxueuze Mercer Hotel midden in deze wijk, dan verblijf je zelfs ìn een bezienswaardigheid! Delen van het gebouw dateren namelijk uit de middeleeuwen en het meest bijzonder is een onderdeel van de Romeinse stadsmuur uit de eerste eeuw na Christus. Door architect Rafael Moneo zijn deze middeleeuwse en Romeinse overblijfselen op ingenieuze wijze gecombineerd met moderne elementen. Het Mercer Hotel beschikt over vijf sterren, dus je kunt een uitmuntende service verwachten.

Net als in de openbare ruimten en gangen vind je ook veel gotische elementen terug in de prachtige kamers. Bovendien is iedere kamer uitgerust met een houten vloer, airconditioning, een minibar en een design-badkamer. Uiteraard is er gratis wifi. Voor het plafond is ook vaak hout gebruikt, wat goed past bij de sfeer van het hotel. Het raam geeft je uitzicht op een van de smalle middeleeuwse steegjes van de Barri Gòtic, of op de prachtig ontworpen binnenplaats met sinaasappelbomen.

Voor een uitstekende maaltijd staat de Catalaanse chef Jean Luc Figueras voor je klaar in het restaurant van het hotel. Ook is er een cocktailbar, heb je een ruim aanbod van internationale kranten, zijn er voorzieningen voor zakelijke bezoekers en is er een klein zwembad. Dat is uitzonderlijk in dit deel van Barcelona waar de eeuwenoude huizen zo dicht op elkaar staan. Ook beschikt het hotel nog over een kleine bibliotheek.

Direct in de straten rondom het Mercer Hotel vind je een groot aantal bezienswaardigheden. Zo is er bijvoorbeeld de gotische kathedraal van Barcelona, en aan de Plaça Sant Jaume kun je het stadhuis en het regeringsgebouw van Catalonië bezichtigen. Het uitmuntende Museu d’Història de Barcelona heeft een aantal vestigingen in de directe omgeving, waaronder een voormalige Romeinse tempel en de Palau Reial Major. Dat is het oude koninklijke paleis. Op ongeveer 500 meter lopen van het hotel ligt tot slot het Museu Picasso. Wil je de rest van Barcelona ontdekken? Loop dan in een paar minuten naar metrostation Jaume I (lijn L4).

Zoals je in een vijfsterrenhotel kunt verwachten helpt het personeel je met het aanschaffen van kaartjes voor musea en theaters, met het regelen van een taxi, of het maken van een reservering in een restaurant. Op verzoek biedt het Mercer Hotel zelfs de service van een persoonlijk winkelassistent aan, die je helpt om de leukste winkelstraten en boetiekjes te ontdekken.

Meer informatieReserveer nu

Foto´s

Locatie

Dels Lledo 7, Ciutat Vella, 08003 Barcelona, Spanje

250+ ReviewsToon prijzen

Tags:, ,

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinbarcelona.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Barcelona is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Barcelona