Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Barcelona

Trein naar Barcelona

Reizen met de trein naar Barcelona is avontuurlijk en ook nog eens heel duurzaam! Andere voordelen van reizen met de trein:

  • Geen strenge bagageregels
  • Makkelijk te combineren met een bezoek aan Parijs of Brussel
  • Genieten van het prachtige Franse landschap vanuit een relaxte stoel

Hieronder bespreken we de treinreis naar Barcelona stap voor stap.

1. Van Nederland naar Parijs

Omdat er nog geen rechtstreekse trein naar Barcelona rijdt heb je een overstap in Parijs. Voor het eerste deel van de route van Nederland naar de Franse hoofdstad kun je de Thalys nemen. Deze trein doet er iets meer dan 3 uur over, rijdt negen maal per dag en je kunt opstappen in Amsterdam, op station Schiphol en in Rotterdam. Als je ruim van tevoren boekt, kost een kaartje voor de 2e klas slechts €35,- en voor de 1e klas €79,-.

2. Overstappen in Parijs

Eenmaal in Parijs begint het meest avontuurlijke deel van je treinreis. De Thalys vanuit Nederland komt namelijk aan op Gare du Nord, terwijl de trein naar Barcelona vertrekt vanaf Gare de Lyon. Overstappen gaat het snelst door de RER-trein tussen beide stations te nemen (lijnen RER A en RER B), of de metro (lijnen M4 en M14). Beiden doen er slechts 20 minuten over, maar plan voldoende tijd om met je bagage van trein naar trein te lopen.

3. Van Parijs naar Barcelona

Vanaf Gare de Lyon gaat er vervolgens tweemaaldaags een Franse TGV naar Barcelona. Deze trein vertrekt om 10:07 uur en om 14:07 uur en komt aan om respectievelijk 16:42 uur en 20:34 uur (tijden voorjaar 2016). Op de terugweg naar Parijs vertrekt de trein om 9:25 uur en om 13:17 uur uit Barcelona en komt aan in Parijs om 15:53 uur of 19:53 uur (tijden voorjaar 2016). Wil je een reis naar Barcelona combineren met een dagje in Parijs? Kies dan voor de eerste trein in de morgen.

Als je op tijd boekt dan kost een kaartje voor de 2e klas €89,- en voor de 1e klas €129,-. Boeken tegen deze tarieven kan tot maximaal 3 maanden van tevoren. Houd er wel rekening mee dat het wijzigen van de reisdatum en restitutie van het kaartje met het goedkoopste tarief niet mogelijk is.

4. Aankomst in Barcelona

De TGV vanuit Parijs komt aan op station Barcelona Sants. Dit is het belangrijkste station van Barcelona, iets ten westen van het historische stadscentrum. Met lijnen L3 en L4 van de metro bereik je eenvoudig de rest van de stad. Kom je met de late trein van 20:34 uur aan? Controleer dan even of laat inchecken mogelijk is bij je hotel.

Tickets boeken

Online tickets boeken voor de treinreis naar Barcelona kan wel, maar is niet erg eenvoudig. Daarom raden wij je aan om te bellen of mailen met de Treinreiswinkel, die helpen je graag bij het voorbereiden van je reis!

Meer informatie

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinbarcelona.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Barcelona is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Barcelona