Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Barcelona

Museu Picasso

museu-picasso

Pablo Picasso (1881-1973) is de bekendste schilder van Spanje en een van de meest invloedrijke ter wereld. Wil je tijdens je stedentrip de werken van deze meester van het surrealisme en het kubisme bewonderen? Ga dan naar het Museu Picasso, dat is gevestigd in een aantal karaktervolle middeleeuwse huizen in het oude stadscentrum van Barcelona.

Achtergrond

Het Museu Picasso werd geopend in 1963 door Jaime Sabartés, de secretaris van Picasso. Destijds was dit het enige museum in de wereld dat speciaal gewijd was aan Picasso en daarmee ook het enige dat al bestond tijdens het leven van de kunstenaar zelf. Het was overigens een wens van Picasso zelf om het museum in Barcelona te verstigen, omdat de jaren van zijn leven in deze Spaanse stad van blijvende invloed op zijn werk zijn geweest. De laatste tien jaar van zijn leven schonk Picasso zelf ook talloze van zijn schilderijen en andere kunstwerken aan het museum.

Wat is er te zien?

Vandaag de dag heeft het museum meer dan 4.000 werken van Picasso in beheer. Hoewel hij bij het grote publiek vooral bekend is als schilder, was Picasso gedurende zijn leven ook actief als beeldhouwer, grafisch kunstenaar, keramist en sieraadontwerper. De permanente collectie van het museum is dan ook onderverdeeld in een tentoonstelling met schilderijen en tekeningen en een tentoonstelling met keramiek, beelden en sieraden. Daarnaast zijn er ook wisselende tentoonstellingen over bijvoorbeeld delen van het leven van Picasso of zijn relatie tot andere kunstenaars.

Verder kun je in het museum vooral veel werken vinden die Picasso maakte in de jaren dat hij zelf in Barcelona woonde. Dit was tijdens zijn jeugdjaren van 1895 tot 1904, maar ook na 1917 keerde hij regelmatig terug naar zijn geliefde stad.

De collectie van het Museu Picasso is verdeeld over vijf huizen uit de middeleeuwen. Door de typerende stijl van de Catalaanse gotiek zijn deze huizen op zichzelf al een bezienswaardigheid. In het gebouw bevinden zich ook een onderzoekscentrum en een bibliotheek, maar die zijn eigenlijk alleen interessant voor echte liefhebbers van het werk van Picasso.

Het Museu Picasso bezoeken

plattegrond Museu Picasso Barcelona

Het Museu Picasso (A op de kaart) is gelegen aan de Carrer de Montcada in de wijk La Ribera. Neem metrolijn L4 naar station Jaume I (1) en volg vanaf daar de Carrer de la Princesa. Eenmaal aangekomen bij de Carrer de Montcade sla je rechtsaf.

Praktische informatie

  • Openingstijden + Toegangsprijzen: www.museupicasso.bcn.cat
  • Nabije bezienswaardigheden: Santa Maria del Mar, Museu d’Història de Barcelona, Parc de la Ciutadella
  • Tijdsbestek: minimaal twee uur

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinbarcelona.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Barcelona is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Barcelona