Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Barcelona

Sagrada Família

Sagrada Família

OpeningstijdenToon prijzen

De Sagrada Família is de bekendste bezienswaardigheid van Barcelona. Deze wonderbaarlijke kerk werd grotendeels ontworpen door Antoni Gaudí, de meest geroemde architect van de stad. Het markante bouwwerk is nog lang niet af, maar het is als toerist wel mogelijk om de kerk te bezoeken en enkele van de torens te beklimmen.

Achtergrond

De Sagrada Família, letterlijk de ‘Heilige Familie’, ontstond als een idee van boekhandelaar Josep María Bocabella die zich verzette tegen de toenemende ontkerkelijking in de 19e eeuw. Hij kocht daarom een stuk grond om een kerk te laten bouwen die uitsluitend gefinancierd zou moeten worden door donaties van bezoekers.

Met de bouw van de Sagrada Família werd begonnen in 1882. Na onenigheid met de oorspronkelijke architect werd Antoni Gaudí aangetrokken die vervolgens een volledig eigen stijl introduceerde. De Sagrada Família zou zijn meesterwerk worden en Gaudí werkte aan het gigantische project tot aan zijn dood in 1926. Daarna is de bouw voortgezet door verschillende architecten. Hoewel nog altijd niet volledig af, werd de kerk in 2010 door paus Benedictus XVI ingewijd tot een basiliek.

Wat is er te zien?

De buitenkant van de Sagrada Família heeft een magnifiek ontwerp waarin duidelijk de hand van Gaudí te herkennen is. In totaal zijn er drie façades, waarvan de sprookjesachtige façade over de geboorte van Jezus nog tijdens het leven van Gaudí zelf voltooid werd. De tweede façade, over het lijden van Jezus, werd later tijdens de 20e eeuw gebouwd en is hoekiger maar minstens zo stijlvol. De derde façade is nog in aanbouw.

Verder kent elk van de drie façades vier torens. In totaal staan ze symbool voor de 12 apostelen. Ook zijn er nog vier torens in aanbouw voor de evangelisten en twee voor Maria en Jezus. De laatste moet volgens de oorspronkelijke plannen van Gaudí 170 meter hoog worden en een enorm lichtbaken hoog boven de straten van Barcelona krijgen.

Het interieur van de Sagrada Família is al even indrukwekkend. Het grote koor wordt gesteund door zuilen die zich weer vertakken en nog het meest op stenen bomen lijken. Het hoofdschip is omgeven door 7 rijk gedecoreerde kapellen.

De Sagrada Família bezoeken

Hoewel nog in aanbouw, zijn delen van de kerk wel voor het publiek geopend. Ook is het tegen betaling van paar euro extra mogelijk om één van de torens te bezoeken. Je gaat dan met een lift omhoog. Voor eenzelfde bedrag is het tevens mogelijk een rondleiding met een gids te krijgen.

Meer informatieKoop e-ticket(s)

Koop je toegangskaarten voor de Sagrada Família online bij onze partner Tiqets en loop langs de wachtrij.
Betrouwbaar, voordelig, betalen met iDeal

Bereikbaarheid

plattegrond Sagrada Família Barcelona

Als belangrijke toeristische locatie is de Sagrada Família (A op de kaart) goed te bereiken. Aan weerszijden (1 en 2) vind je namelijk een station met dezelfde naam als de kerk, op de lijnen L2 en L5.

Praktische informatie

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinbarcelona.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Barcelona is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Barcelona