Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking
In samenwerking met Hotel in Barcelona

Park Güell

Park Güell

OpeningstijdenToon prijzen

Als je Barcelona bezoekt dan kun niet om de werken van de beroemde architect Antoni Gaudí heen. Een van zijn bekendste ontwerpen is Park Güell, ten noordwesten van het stadscentrum. Dit kleurrijke, sprookjesachtige park is 17 hectare groot en heeft ook een klein museum over het leven en werk van Gaudí. Samen met zijn andere projecten staat Park Güell op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Achtergrond

Het idee voor het park ontstond nadat de rijke industrieel Eusebi Güell aan het einde van de 19e eeuw een stuk grond kocht. Hij had het idee om dit lege land om te vormen tot een tuinwijk zoals hij tijdens zijn reizen naar Engeland had gezien. Hij vroeg Gaudí – die ook al eens een huis voor Güell had ontworpen – om het project te realiseren.

Güell en Gaudí hadden echter verschillende opvattingen over het park. Güell wilde graag een woonwijk, terwijl Gaudí meer zag in een recreatiepark. Het plan van Güell sloeg uiteindelijk niet aan, want van de 60 geplande woningen werden er slechts twee voltooid. Het project werd dan ook in 1914 stopgezet, maar dit was nadat de wonderbaarlijke architectuur in het park al een belangrijke toeristische attractie was geworden. Gaudí zelf zou tot 1925 in een van de twee woningen in het park wonen.

Wat is er te zien?

Door het park heen vind je de golvende en organische vormen, de vele kleuren en natuurlijk de mozaïekversieringen waar Gaudí beroemd mee is geworden. Het belangrijkste deel van het park ligt meteen achter de sprookjesachtige portierswoningen bij de hoofdingang. Hier kun je onder meer de wereldberoemde salamander in mozaïek bezichtigen, een monumentale trap die onder een zuilengalerij verdwijnt, een grot, een groot terras en een verhoogde, door het park slingerende wandelweg.

Rondom dit centrale gebied – dat tegenwoordig alleen tegen betaling toegankelijke is – ligt een groter, maar minder rijk gedecoreerd deel van het park. Hier staat ook het voormalige huis van Gaudí, dat overigens niet door de architect zelf ontworpen is. Binnenin bevindt zich nu het kleine Casa Museu Gaudí, met informatie over het leven van Gaudí en door hem ontworpen meubels.

Meer informatieKoop e-ticket(s)

Koop je toegangskaarten voor Park Güell online bij onze partner Tiqets en loop langs de wachtrij.
Betrouwbaar, voordelig, betalen met iDeal

Park Güell bezoeken

plattegrond Park Güell Barcelona

Park Güell ligt iets buiten het centrum van Barcelona. Je kunt het park bereiken door de metro te nemen naar station Vallcarca (1 op de kaart). Volg daarna de Avenida Vallcarca naar het zuiden totdat je de Baixada de la Glòria bereikt. Sla linksaf en je komt in het gratis toegankelijke deel van het park uit (2). Deze wandeling duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Eenmaal in het park zijn het monumentale deel (A) en het museum (B) niet moeilijk te vinden.

Praktische informatie

MEER LEUKE TIPS OP FACEBOOK, TWITTER EN INSTAGRAM!

© 2006-2017 Hotelinbarcelona.nl - Alle rechten voorbehouden.
Hotel in Barcelona is een merk van GoodReason.
Nederlands Bel gratis 0800 020 1517 voor vragen over je boeking.

In samenwerking met Hotel in Barcelona